Връщат брифингите на щаба

Връщат брифингите на щаба

СПОДЕЛИ

Веднъж седмично да има брифинг с актуална информация за ситуацията с коронавируса в България.

Това разпореди премиерът Бойко Борисов след среща на Националния оперативен щаб. Според Борисов, това е необходимо с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса. Нито ще се правят КПП-та, нито ще се затварят градове. На среща на Националния оперативен щаб в Министерския съвет здравният министър ми докладва, че България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа. Страната ни държи под контрол развитието на епидемията и не позволява претоварване на здравната система. Осигурили сме необходимия ресурс от предпазни средства и медикаменти за 6 месеца напред.

Gepostet von Boyko Borissov am Freitag, 25. September 2020В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме“, заяви премиерът в Министерския съвет. Той бе категоричен, че няма да се правят КПП-та и опроверга спекулациите за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората.

На среща бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов, финансовият министър Кирил Ананиев, директорът на Столичната РЗИ, както и членовете на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Тодор Кантарджиев.

avatar