Военният санаториум в Поморие не работи вече 40 дни

Военният санаториум в Поморие не работи вече 40 дни

Източник:Пресцентър

СПОДЕЛИ

Община Поморие отброява дните откакто Военният санаториум в Поморие не работи .Той бе закрит на 1 февруари.
Утре, 14.03.2017 г. се навършват 40 дни от преминаването на Военния санаториум към МБПЛР „ВИТА” – Велинград.Обещанието на новото ръководство, че персоналът на БДПЛР – Поморие с трудови правоотношения ще бъде запазен и ще бъде назначен в клона на търговското дружество „Вита” – Велинград, към момента остава неизпълнено – назначени служители няма.
От 40 дни лечебното заведение не работи с пациенти и не обслужва нуждаещи се от профилактика и рехабилитация. Персоналът (с няколко изключения) е регистриран в „Бюро по труда”.
„Въпреки символичното значение на 40-те дни, ние не сме забравили нищо от гръмките обещания, защото за тях гарантираше не само бивш член на ръководството на санаториума и общински съветник от Поморие, а и бивш депутат и настоящ член на Изпълнителното бюро на БСП. С интерес следим изпълнението на закона и очакваме стартирането на обществените поръчки за ремонт. Относно служителите – употребени ли са техните надежди за преназначение, защо досега не са подновени договорите им и зависи ли това пряко от  изборните резултати, са въпроси, на които не очакваме отговори. Но искрено се надявам, че ще бъде потърсена отговорност за решенията, действията или бездействията, довели до закриване на БДПЛР – Поморие”, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.

avatar