Военните продават златни имоти по Южното Черноморие

Военните продават златни имоти по Южното Черноморие

СПОДЕЛИ
В списъка на министерството с имоти с отпаднало предназначение е и терен от близо 2 дка в местността Герени край Созопол.

Министерството на отбраната готви за продажба апетитни имоти по Южното Черноморие.

Един от тях се намира на морския бряг в Черноморец. Теренът е на бивше военно поделение, разположено върху 173 дка, като близо половината от имота се намира върху полуостров Червенка, пише „Дневник“.

Друг такъв апетитен имот представлява 31.3 дка незастроен терен с недефиниран начин на трайно ползване, който се намира в местността Акротирия във все още слабо застроената южна част на Несебър. Имотът е заобиколен от пясъчни и скалисти плажове, а в обхвата му има пясъчни дюни.

Вторият полуостров обхваща местността Кротирия западно от Стария град в Поморие и представлява урбанизирана територия с неустановен начин на трайно ползване. На север теренът граничи с няколко ваканционни комплекса и хотели.

Предвиден за продажба е и имот на МО в бургаския кв. „Сарафово“. Става въпрос за бивши армейски складове с пет постройки, разположени в терен от 5.4 дка на около 300 м от плажа. Сега теренът е предвиден за ниско застрояване до 10 м.

МО готви за продажба и три имота в непосредствена близост до плаж „Нестинарка“ в Царево. Първият е разположен върху 110 дка и граничи с широка пясъчна ивица, вторият е отбелязан като „казармен район“ с една постройка и терен от над 112 дка. Третият имот е доста по-малък – 4,2 дка, но граничи с другите два.

В списъка на министерството с имоти с отпаднало предназначение е и терен от близо 2 дка в местността Герени край Созопол, който се намира на около 200 м от морето, къмпинг „Роял бийч“ и ваканционните комплекси „Блу ориндж“ и „Хасиенда бийч“.

Атрактивни имоти, готвени за продажба от МО, има и в София. Един от тях – незастроен имот с площ 2,1 дка, се намира на бул. „Цар Борис III“ 341 в столицата.

Предвидени за продажба са още терен от 19 дка със стари военни складове в Драгалевци и незастроен имот на терен над 39 дка на околовръстното шосе в София. Копирано от standartnews.com

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Спряха продажба на имот на военните край къмпинг "Градина"

[…] Военните продават златни имоти по Южното Черноморие […]

trackback
НА МОРЕТО | Протест в Черноморец срещу продажба на военни имоти

[…] Военните продават златни имоти по Южното Черноморие […]