Влакът Варна-София излезе от релсите след удар с джип

Влакът Варна-София излезе от релсите след удар с джип

СПОДЕЛИ

Джип се блъсна в първия вагон на бързия влак от Варна за София, след като шофьорът не се съобразил с включената сигнализация на жп прелез, съобщиха от БДЖ и Национална компания “Железопътна инфраструктура”.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Снимка:БДЖ
avatar