Вижте уникалната изложба с гробницата на Тутанкамон в Бургас /СНИМКИ/

Вижте уникалната изложба с гробницата на Тутанкамон в Бургас /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Магическа, мащабна и завладяваща. Това е внушението, което предизвиква гробницата на египетския фараон Тутанкамон, смятана за едно от най-впечатляващите открития в световната история.

За първи път в България и Бургас всеки ще има възможността да се разходи сред съкровищата и саркофага с мумията на египетския владетел, като посети изложбата “Тутанкамон – една недовършена любовна история”. Тя отваря врати утре, 10 юли, от 16:00 часа в сградата на Държавна опера – Бургас, където ще остане до края на септември. В останалото време експозицията ще е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Повече от 100 експоната пресъздават с максимална точност гробницата на фараона, останал в историята като “детето цар”. Предметите са групирани в няколко тематични къта – “Преддверието” или “Стаята на могъществото и властта”, “Златният трон” – наричан още “Шедьовърът на стаята”, “Погребалната камера”, “Съкровищницата” и “Позлатеният олтар”.

Специално осветление и музика ще създават у посетителя усещането, че се разхожда в света на древните египтяни – едно общество, което е изповядвало специално отношение към смъртта и живота в отвъдното.

Представените експонатите са копия на автентични находки. Изработени са от компанията Horus Limited, която единствена в целия свят има издадено разрешение за това от Министерството на културата в Египет.

Досега изложбата е представяна в редица страни по целия свят, но идва за първи път в България с подкрепата на Община Бургас.

“Тутанкамон – една недовършена любовна история” е определяна от експерти като своеобразен мост към древните времена, които не спират да провокират учени от целия свят да търсят отговорите на много загадки.

Билети ще откриете на място.
Цени:
Редовен билет – 16 лв.;
Ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания – 10 лв.;
Деца до 7 години, задължително с придружител – безплатен вход.

 

Вижте Фестивала на пясъчните фигури-Бургас 2019 /СНИМКИ И ВИДЕО/

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Пускат евтини билети за изложбата на Тутанкамон в БургасНА МОРЕТО | Билети на половин цена за гробницата на Тутанкамон в БургасНА МОРЕТО | 7 дни кебапчета и чалга на "Бургас мези" Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | 7 дни кебапчета и чалга на "Бургас мези"

[…] в Бургас Пуснаха евтини билети за фестивала Burgas Jam Вижте уникалната изложба с гробницата на Тутанкамон в … Писмо в бутилка намериха край Ропотамо,вижте какво […]

trackback
НА МОРЕТО | Билети на половин цена за гробницата на Тутанкамон в Бургас

[…] Вижте уникалната изложба с гробницата на Тутанкамон в … […]

trackback
НА МОРЕТО | Пускат евтини билети за изложбата на Тутанкамон в Бургас

[…] Вижте уникалната изложба с гробницата на Тутанкамон в … […]