Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /СНИМКИ/

Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /СНИМКИ/

МЕСТНИ ИЗБОРИ

СПОДЕЛИ

Мащабна управленска програма представи на пресконференция днес Димитър Николов.  

Битката през следващите години ще е за привличане на млади хора, обучени специалисти и инвеститори , каза Димитър Николов .

„Имам силата, идеите и самочувствието да надградим постигнатото и да продължим заедно напред. Предстоят ключови за развитието на нашия град години. Моята цел е още по-успяващ, модерен, интелигентен, желан като място за живеене и работа Бургас. Знам какво очакват от мен бургазлии – по-малко приказки и повече работа. В списъка с проекти в програмата ми няма нищо пожелателно. Ако получи силната подкрепа на бургаските граждани, нейното изпълнение започва още на 28 октомври“, каза Димитър Николов.

Здравеопазването ще бъде топ тема през следващите четири години. Предстои създаването на нова Университетска детска болница с денонощен спешен център, приемно отделение и консултативно – диагностичен център.

Благоустрояването на Бургас ще продължи с цялостно обновление на най-посещаваните паркове – парк „Изгрев“ и парк „Славейков“.

Междублокови пространства

Предстои ремонт на десетки улици, изграждане на нов обход за к-с „Меден рудник“, обособяването на нови паркоместа и етажни паркинги, масово облагородяване на междублокови пространства, надграждане и продължаване на програмата за саниране на многофамилните жилища.

Площад пред Стоматологията

Ще бъде реализиран трети етап от реконструкцията на главната улица „Александровска“ – от пл. „Тройката“ до Централна автобусна спирка.

Етнографски комплекс в Ченгене скеле

Туристическата привлекателност на Бургас ще расте с изграждането на нов етнографски комплекс в Ченгене скеле, музей на минералната вода, Конгресен център в пристанището.

Конгресен център

Димитър Николов обяви предстоящото закупуване на хидробуси и създаването на свързан маршрут в Бургаския залив, по който да се пътува с морски таксита между Магазия 1, острова, рибарско пристанище „Сарафово“ и новоизградените пристани на „Крайморие“ и Ченгене скеле.

Нов стадион

Спортен Бургас ще продължи да създава положителни емоции и да предоставя интересни възможности за свободното време. Освен довършването и официалното откриване на зала „Арена“, предстои строителството на нов футболен стадион и изграждането на малки квартални зали в к-с “Изгрев”, к-с “Братя Миладинови”, к-с “Зорница”, к-с “Славейков”, к-с „Славейков“, к-с „Меден рудник“ и кв. „Сарафово“.

Зала “Арена Бургас”
Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 72547192_2515727995188609_9091955005488889856_n.jpg
Спортен комплекс в “Меден рудник”

Младежки център в “Меден рудник”
Римска баня с фонтан

Във възродени храмове на бургаската култура ще се превърнат реновираните Културен дом на нефтохимика и Филхармонията. Нова Библиотека, Арт галерия и Арт уличка ще привличат посетители не само с външния си вид, но и със своите индивидуални програми и съдържание.

Нова библиотека
Арт галерия

Автопаркът на Бургас ще се увеличи с 56 нови електробуса за градския транспорт. Ще бъдат пуснати допълнителни курсове по натоварените линии, автобусите ще се движат по-бързо и по спирките ще се чака по-малко.

Двуетажни паркинги

Димитър Николов предвижда допълнително залесяване и озеленяване в целия град, изграждане на нови пикник зони – две в „Меден рудник“ и една в парк „Езеро“, както и разширяване на зоната в „Минерални бани“.

Нови индустриални зони с изграждане на довеждащата и вътрешната им инфраструктура са сред предимствата, които ще привлекат и задържат вниманието на бизнеса. С тях ще бъдат привлечени много външни инвеститори, а едновременно с това ще се осигури перспектива за развитие на бургаския бизнес.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Ind.-zona-Ravnez-1024x512.jpg
Индустриална зона Равнец

Още през 2020 г. в Бургас ще отворят над 20 нови предприятия. Вече започна предварителната работа по обособяването на следните нови индустриални зони: Зона „Меден рудник“, зона Равнец, зона „Черно море“, зона Девети километър и зона „Долно Езерово“. Продължава развитието на зона Българово, чиито терени вече са изкупени на 80 %.

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – БургасНА МОРЕТО | Бургас ще облекчава пътния трафик с още нови пътищаНА МОРЕТО | Местни избори-2019 Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Местни избори-2019

[…] Как ще се промени Бургас през следващите четири години… […]

trackback
НА МОРЕТО | Бургас ще облекчава пътния трафик с още нови пътища

[…] Бургаски училища ще бъдат разширени с нови пристройки/СНИМКИ/ Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /… […]

trackback
НА МОРЕТО | Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас

[…] Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /… […]