Великобритания се връща към нормалното при изключително строги мерки

Великобритания се връща към нормалното при изключително строги мерки

СПОДЕЛИ

Баровете и ресторантите във Великобритания ще трябва да записват имената на всичките си клиенти и да пазят списъка в продължение на 21 дни, за да могат здравните органи бързо да откриват евентуални контактни клиенти, оказали се в близост или комуникирали със заразени с коронавируса. Целта е да се предотвратява възникването на локални огнища на заразата или те бързо да се ограничават.

Британското правителство вече е публикуваво документ с правилата, предаде BBC.

В пъбовете все още няма да бъдат разрешени изпълненията на живо. Няма да се позволява на клиентите също така да стоят на бара. Освен това онези от клиентите, които не съобщят името си, няма да получат халба бира, съгласно инструкциите.

Британският премиер Борис Джонсън обяви вчера, че пъбовете, ресторантите и хотелите в страната ще могат да отворят от 4 юли и това е първото значително разхлабване на карантинните ограничения, продължили повече от три месеца. Препоръчителната социална дистанция между клиентите се намалява от 2 метра на 1 метър.

Нововъведенията целят да бъде спасен туристическият бизнес и новият ваканционен сезон.

Изброените места, които могат да се отворят отново, включват:

Механи, барове и ресторанти, но само с обслужване на маса на закрито .Собствениците ще бъдат помолени да запазят данни за контакт на клиентите, за да помогнат при проследяването на контакти.

Хотели, ваканционни апартаменти, къмпинги и каравани паркове.

Театри и музикални зали ще отворят, но представления на живо са забранени.

На сватбени тържества ще бъде позволено да има 30 присъстващи, а местата за поклонение ще могат да провеждат служби, но пеенето ще бъде забранено.

Фризьорските салони и бръснари ще могат да се отворят отново, но трябва да имат защитни мерки, като шлемове и маски.

Отварят се библиотеки, читалища и бинго зали,кина, музеи и галерии

Тематични паркове, приключенски паркове, увеселителни аркади, кънки и др.

Вътрешни атракции, където са изложени животни, например в зоологически градини, аквариуми, ферми, сафари паркове и центрове за диви животни.

avatar