Въвеждат умни водомери с дистанционно отчитане

Въвеждат умни водомери с дистанционно отчитане

СПОДЕЛИ
Снимка: БНТ

Умни водомери алармират при евентуален теч в жилището.Услугата и новите водомери вече се въвеждат в София.

Водомер с модул за дистанционно отчитане, изпраща данни за преминаващите количества вода у дома ежедневно към специално приложение. Клиентът пък получава непрекъснат достъп до приложението през личния си профил на сайта на доставчика. Така той може да следи потреблението си по ден, месец и година и да засече всяко отклонение от нормалния си дебит – освен наличие на течове, нежелано или нерегламентирано ползване и пр.

“Софийска вода” днес представи новата услуга и новите водомери с модул за дистанционно отчитане.

Досега услугата дистанционно отчитане на водомери беше достъпна само за цели етажни собствености. Вече и крайните потребители ще могат сами да следят своята консумация и да я управляват. Същевременно те ще пестят и време, защото няма да им се налага да чакат проверителите да посетят домовете им.

Освен „умните водомери“, време на клиентите пести и новата електронна услуга „Смяна на титуляр на партида“. Досега това се случваше само в центровете за обслужване на клиенти, но вече може да се заяви и онлайн, през сайта на дружеството.

Подобрява се и услугата за получаване на електронна фактура. Ако досега това ставаше през специална платформа, сега вече всеки клиент физическо лице ще я има директно на електронната си поща.

 

Коментари

avatar