Васил Божков спира парите за Левски, ако забранят “Националната лотария” /ВИДЕО/

Васил Божков спира парите за Левски, ако забранят “Националната лотария” /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ
Васил Божков предупреди, че може да няма пари за Левски заради новия закон за хазарта,внесен от Валери Симеонов.В закона се предвижда пълна забрана за организирането на лотарийни игри от частни фирми.

Собственикът на “Национална лотария” Васил Божков се противопоставя на “некомпетентни политици”, а не на държавата като институция. Това се казва в официална позиция, разпространена от неговата “Нове холдинг”.

В неделя вечерта в социалните мрежи се появи кратко видео от срещата на Божков със запалянковци на Левски. На него се чува как бизнесменът казва, че ако Законът за хазарта бъде променен, той няма да има пари за сините.

Ако текстовете в новия закон бъдат одобрени, двете частни лотарии, – “Национална лотария” и “Лотария България”, ще трябва да си върнат лицензите и да преустановят дейност. Става въпрос за пазар за стотици милиони годишно. Основният губещ от промяната ще е Васил Божков, който е мажоритарен собственик в дружествата, които стоят зад лотариите.

Вижте и заснетото видео от срещата между Божков и феновете:
 

🔥‼ Вижте в ексклузивно видео какво каза Васил Божков на срещата с фенове на Левски! Лентата бе разпространена от 7dnilevski.Подробности тук: http://bit.ly/378mWV3

Публикувахте от Dsport.bg в Неделя, 19 януари 2020 г.

Ето какво казва Васил Божков пред запалянковците / Цитирани са реплики, които се чуват ясно, във видеото има думи и фрази, които не се разбират/:

“Ако няма лотария, няма да имам пари да давам на Левски. От тук нататък трябва вие да решите как ще се представя отбора. Знаете какво направихме. Школа направихме, стадиона щяхме да го довършим тази година. Отборът ни е силен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, но нещата бяха до тук. Трябва да решите какво, как и защо. Това е ситуацията. Атаката идва от Валери Симеонов. Той внася законопроекта. Ако се гласува това нещо – край!”

Пресцентърът на Нове АД Холдинг излезе днес с официално становище до спортната общественост и спортните медии във връзка с вчерашната среща на Васил Божков с фенове на Левски.В становището се казва:

“В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми”, гласи позицията. Думите вероятно са насочени към Валери Симеонов и “Патриотите”, от които дойде предложението за промени в закона за хазарта.

“Законопроектът, създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК “Левски”. При неговото евентуално осъществяване поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними”, завършва позицията.

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Спецпрокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

[…] лотария“”за несъбрани 250 милиона лева Васил Божков спира парите за Левски, ако забранят “Н… СПОДЕЛИ Facebook Twitter Предишна новинаОтстраняват […]

trackback
НА МОРЕТО | Забраната на частните лотарии мина на първо четене в комисия

[…] Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 23 януари 2020 г. Три милиона българи търкат картончета Васил Божков спира парите за Левски, ако забранят “Н… […]

trackback
НА МОРЕТО | Полиция претърсва офиси на Васил Божков и "Националната лотария"

[…] намеренията на ГЕРБ и “Обединени патриоти” са да отнемат лиценза за лотариите на Божков, който е и собственик на ФК “Левски” и заяви, че […]