Варненец, пребил съпругата си до смърт, иска свобода

Варненец, пребил съпругата си до смърт, иска свобода

СПОДЕЛИ
Снимка: "Нова Варна"

Варненецът Борислав Николов, който преби съпругата си Кремена до смърт, поиска за втори път съдът да промени мярката му за неотклонение на по-лека от арест, съобщава “24 часа”. Състав на Варненския апелативен съд обаче прецени, че до началото на процеса той ще остане зад решетките.

41-годишният Борислав е привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Той бе арестуван на 26-и февруари тази година, ден след като в жилището, в което живеели под наем, бе открито тялото на Кремена. Семейството имало проблеми, довели до решение за развод, като първото дело било насрочено за 26 февруари.

Два дни преди това, скандал за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прерастнал в побой над 40-годишната жена. Борислав твърди, че ударил само три шамара на жена си, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена, но тя била все още жива.

В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазаинът, на когото Кремена се оплакала непосредстено след побоя. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо РУ на МВР – Варна, че дъщеря й не отговаря на телефона си. Органите на реда влезли в заключеното жилище през балкона и открили тялото й.

Според патолозите причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото. Малко след задържането на Борислав стана ясно, че преди фаталния скандал между двамата, полицията е издала няколко предупредителни протокола за домашно насилие, въпреки че Кремена подавала жалби, които след това оттегляла.

Коментари

avatar