В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура/ВИДЕО/

В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура/ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Днес в Зоопарк Бургас се родиха три лемурчета.Застрашените примати са потомство на Мари и Лилия. Едната майка е с две бебета, а другата с едно. Те са изключително грижовни и внимателни с малките.

“Котешките или пръстеноопашатите лемури са в центъра на усилията за опазване на приматите навсякъде по света, така че раждането на три бебета в един ден е невероятно събитие не само за нашия зоопарк, но и за България”, каза стопанинът Кръстьо Дъбов.

Добрите условия, грижите и разнообразната храна, които Зоопарк Бургас осигурява ежедневно на своите животни, дават своя резултат. Размножаването на приматите от Мадагаскар е изключително труден процес, който се случва в периода септември-ноември. Бременността продължава от 120 до 140 дни. Обикновено раждат 1 или 2 малки с маса около 80 гр. всяко. До втората-третата седмица те се държат за корема на майка си, а после пролазват и на гърба ѝ. На 6 месеца стават самостоятелни. Приматите от Мадагаскар са сред най-застрашените видове на планетата. 91 % от общо 103-те познати вида лемур са на изчезване, твърдят еколози.

От Зоопарк Бургас скоро ще обявят кастинг за имена на малките.

В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура в един ден.

В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура в един ден.

Gepostet von Зоопарк Бургас / ZOO Burgas am Montag, 30. März 2020
avatar