В Созопол подготвят празнична програма за Никулден

В Созопол подготвят празнична програма за Никулден

СПОДЕЛИ

Свети Николай Чудотворец ще почетем утре – 6 декември. За празника на рибарите, моряците и банкерите Община Созопол е подготвила интересна програма.

По традиция Никулден в Созопол ще започне в 8.00 часа с празнична литургия в храма „Св.в.м. Георги” и водосвет. В 10.30 часа ще тръгне литийното шествие до рибарското пристанище, където ще бъдат осветени рибарските кораби преди да излязат в морето. С венци и вино ще бъде почетена паметта на загиналите рибари и моряци.

В 12.00 часа всички, които почитат Свети Николай Чудотворец, ще се съберат пред Рибарското дружество. Там вече ще димят скарите. Община Созопол е осигурила риба, кюфтета, кебапчета и вино.

Тази година ще има и рибена чорба. Своите умения в приготвянето й ще покажат готвачите от Домашния социален патронаж, Детската Млечна кухня, Българо-гръцкото дружество, ресторант „Рибари”.

В Созопол празникът, посветен на светеца, ще започне още днес с Никулденския концерт, подготвен от НЧ „Отец Паисий – 1896 г.” и НЧ „Димо Николов – 1908”. Проявата е с начален час 17.30 часа.

avatar