В Шри Ланка откриха склад с 200 детонатора

В Шри Ланка откриха склад с 200 детонатора

Източник: НОВА

СПОДЕЛИ
Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани за съхраняване на 21 гранати.

Полицията в Шри Ланка откри склад с около 200 детонатора за взривни устройства в град Нувара Елия в централната част на страната по време на акция, заяви официалният говорител на републиката Руван Гунасекара, предаде БГНЕС.

Според полицай, цитиран от “Дейли Мирър”, в столичния район са задържани трима души за съхраняване на 21 гранати. Намерени са и шест ножа и самоделно експлозивно устройство с ниска мощност. Местното онлайн издание Ада Дерана съобщи, че антитерористичната операция в различни части на страната все още продължава.

Според последните данни в осемте атаки, избухнали в различни църкви в страната са загинали почти 360 души, а други 520 са ранени. Отговорността за инцидента пое терористичната групировка ИДИЛ. Според следователите 9 атентатори-самоубийци са участвали в тези атаки, като 8 от тях вече са идентифицирани.

Заради атентатите президентът на Шри Ланка Майтрипала Сирисена помоли секретаря на Министерството на отбраната Хемасири Фернандо и началника на полицията Пуджитха Джаясундара да подадат оставка.

Коментари

avatar