В Приморско изграждат ново кръстовище с парко места и подход към плажа

В Приморско изграждат ново кръстовище с парко места и подход към плажа

СПОДЕЛИ
Първата копка направиха днес кметът Димитър Германов и бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева. Снимка:Бургасинфо

В Приморско започва изграждането на ново кръстовище с парко места, зеленина и подход към плажа. Проектът е на стойност 1,6 милиона лева, а средствата са осигурени изцяло от държавния бюджет.

Кръстовището се намира на ул. „Стамополу” и ул. „Иглика”, а по проекта ще се извърши облагородяване на района с озеленяване и осигуряване на достъп до морски плаж.

В ремонта се включва както преасфалтирането на участъка, така и подмяната на съществуващата канализационна система, която ще сложи край проблемите, които се създаваха при по сериозен дъжд и години наред  тревожиха  собствениците на имоти в района.

Проекта е свързан с подобряване на транспортното обслужване и жизнената среда и включва осигуряване на нови обособени места за паркиране, тротоари, зелени площи, детски съоръжения, детска площадка и велоалея.

„Това е изключително важен момент за Приморско, защото така ще се осигури значително по-добър достъп до плажа. Ние сме туристическа община и всяко нещо, което би ни направило по-атрактивни в очите на туристите, е добре дошло. Не можем да говорим за целогодишен поток от туристи, но дори и в края на септември т.г. имаме все още голямо количество гости. Благодаря на бургаските депутати, че помогнаха в осигуряването на средствата за ремонта. До май 2020 г. този участък ще бъде напълно преобразен“, каза кметът на Приморско Димитър Германов.

avatar