В Холандия откриха семейство,чакало 9 г. края на света в мазе/ ВИДЕО/

В Холандия откриха семейство,чакало 9 г. края на света в мазе/ ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

6-членно холандско семейство е прекарало девет години в пълна изолация в мазето на къщата си, в подготовка за “края на света”. Те бяха открити от местната полиция, след като най-голямото от децата избягало и отишло в местна кръчма.

Снимка: Reuters

Действието се развива в отдалечена ферма в селището Руйнерволд, в северната нидерландска провинция Дренте. Там в пълна изолация шестчленното семейство е живяло 9 години в очакване на “края на света”.

Най-големият от синовете, на 25 години, направил няколко успешни опита за бягство като на третия той посетил местна кръчма да пие бира. Полицията го открила, след като собственикът на заведението подал сигнал. Според местни медии причината да не бъде открито семейството почти десетилетие е фактът, че имотът се намира в труднодостъпен регион, обкръжен от гори.

След незабавно ангажиране на властите и претърсване на фермата, било открито стълбище под всекидневната. В тайното мазе били намерени бащата и останалите деца. Те се прехранвали със зеленчукова градина и гледали коза. Майка на децата не била открита и според полицията най-вероятно е починала.

Бащата, който е на 58 години, е арестуван, след като отказал да сътрудничи на властите. Останалите членове на семейството са настанени в приюти.

avatar