В ход са процедурите за изграждането на Северния обход на Бургас

В ход са процедурите за изграждането на Северния обход на Бургас

СПОДЕЛИ

До 22 юни ще приключат процедурите за изграждането на Северния обход на Бургас.

Това стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов, който заедно с министър Владислав Горанов, зам.-министър Николай Нанков и кмета Димитър Николов инспектираха изграждането на няколко важни инфраструктурни обекти.

Вече е подписано споразумение с АПИ Община Бургас да финансира изграждането на локалните платна на пътя, за да може бизнесът да се възползва от този инфраструктурен проект. Това ще позволи край Северния обход на Бургас да се изградят складове и предприятия, каза кметът Димитър Николов.

Надяваме се до края на месец юни Агенцията да избере изпълнител, Община Бургас активно участва в процеса като проектиране и изграждане на локали. Това е последното звено от четирилентовата връзка за Слънчев бряг към магистрала “Тракия” и ако то не бъде изградено, целият този огромен трафик влиза в града. Знаете за многото инциденти, за съжаление имаме и смъртни случаи на пешеходни пътеки. Всичко това ще бъде спряно с изграждането на обхода на Бургас. Допълнителното преимущество за жителите на града е, че с локалите ще се даде един простор за реализирането на търговски и индустриални площи. Тази зона вече е в регулация, всички подробни устройствени планове са приети и инвеститорите чакат с нетърпения, за да започнат да изграждат своите бази“, допълни Николов.

avatar