В Бургас започна кинофестивала „София филм фест на брега“/ПРОГРАМА/

В Бургас започна кинофестивала „София филм фест на брега“/ПРОГРАМА/

СПОДЕЛИ

С много блясък в холивудски стил стартира 17-то издание на “София филм фест на брега”. Ефектно художествено осветление в различни цветове преобрази сградата на ДТ “Адриана Будевска” в четвъртък. Парадна пътека,осветена от множество прожектори посрещаше зрителите,както при световните филмови форуми.

За да поздравят публиката, на сцената на Общинско кино “АБ” в сградата на ДТ “Адриана Будевска” се качиха проф. Георги Дюлгеров, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на театъра Борислав Чакринов, както и членовете на организационния екип Александра Ингилизова и Слави Георгиев.На откриването присъстваха още заместник-кметовете Чанка Коралска и д-р Лорис Мануелян.

“С утвърждаването на този фестивал Община Бургас показа мъдрост. Независимо, че през годините се сменяха ръководства, “София филм фест на брега” се ползва с подкрепата и любовта както на Общината, така и на бургазлии”, подчерта при откриването на 17-то издание на филмовото събитие проф. Георги Дюлгеров.
“София филм фест” е сред непреходните културни събития в Бургас. Радвам се, че имаме добро партньорство с неговите организатори в лицето на проф. Георги Дюлгеров. Много нови неща се чуха за настоящото издание на фестивала. То ще бъде посветено на Петя Дубарова по повод 40 години от кончината й. Освен като емблема на бургаската и българската поезия, ние ще имаме възможност да я видим и като един талантлив актьор във филма “Трампа”, каза при откриването на феста кметът Николов.

Фестът бе открит с лентата “Живи комини” на режисьора Радослав Спасов.

Една от най-чаканите прожекции е на спечелилия три награди “Оскар” “Зелена книга” с участието на българския актьор Димитър Маринов. Лентата на режисьора Питър Фарели ще бъде показана на 15 март от 20:00 часа. Поради големия интерес организаторите решиха да направят извънредна прожекция на 16 март от 14:00 часа.

В предпоследния ден от “София филм фест на брега” ще бъде показан филмът “Трампа”, в който може да видим Петя Дубарова в единствената ѝ роля на екран.

Всички филмови прожекции ще се състоят в Общинско кино АБ в ДТ “Адриана Будевска” от 14 до 22 март. Билети се разпространяват на касата на театъра, а при покупка на карта за повече прожекции, ще получите отстъпка.

Коментари

avatar