В Бургас показват рядък филм с поетесата Петя Дубарова/ВИДЕО/

В Бургас показват рядък филм с поетесата Петя Дубарова/ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

В петък е прожекцията на филма „Трампа“ с Петя Дубарова. Лентата е част от програмата на „София филм фест на брега“.

Прожекцията на филма “Трампа” (1978 г.), с режисьор проф. Георги Дюлгеров ще бъде на 22 март, петък, от 17:00 часа в общинското кино АБ в ДТ “Адриана Будевска”. Входът е безплатен.

Филмът е част от програмата на тазгодишното издание на “София филм фест на брега”. Той е включен в програмата по идея на Община Бургас като част от събитията, с които се отбелязва 40 години от кончината на поетесата.

ВИЖТЕ ОТКЪС ОТ ФИЛМА:

"Трампа", 1978 г.

Петя Дубарова в българския игрален филм "Трампа", 1978 г., на режисьора Георги Дюлгеров, по сценарий на Георги Дюлгеров и Владимир Ганев. Оператор е Радослав Спасов. Създаден е по „Три срещи“ и „Объркани записки“ на Ивайло Петров. Музиката във филма е композирана от Божидар Петков. Художник на постановката е Георги Тодоров.Made in Bulgaria

Публикувахте от Made in Bulgaria в Понеделник, 6 ноември 2017 г.

Сюжетът разказва за писателя Добрин Илиев, който пристига в малък град, за да журира младежки литературен конкурс. Там среща Мая  – момиче, което силно го впечатлява. Постепенно се разбира, че момичето е негова дъщеря от връзката му с една гимназистка преди 17 години.

Напористата Мая пише поезия и се надява на ходатайство в конкурса. Тя уж се опитва да помогне на приятелката си Петя, чиято роля изпълнява поетесата Петя Дубарова, но всъщност подменя своите стихове с нейните. “Трампата” ѝ донася първа награда…

Бургас: Предстоящите прожекции на „София филм фест на брега“

В Бургас започна кинофестивала „София филм фест на брега“/ПРОГРАМА/

avatar