Ути готви 2500 порции свинско с кисело зеле на „Кукерландия“ в Ямбол

Ути готви 2500 порции свинско с кисело зеле на „Кукерландия“ в Ямбол

СПОДЕЛИ

Ути Бъчваров пристига в Ямбол с големия казан, за да сготви 2500 порции за зрителите на 25-ото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“.

Най-добрият готвач сред актьорите и най-известен актьор сред готвачите в България е избрал свинско с кисело зеле за очакваните над 100 хиляди гости на фестивала. Той си е поставил за цел този път да проучи и тайните на местните домакини, така, че очаква съвети и помощ от тях, докато месото къкри в казана. Рецептите може да му донесете и предварително написани четливо на лист хартия.

Кулинарният шоу-спектакъл „Свинско с винско по кукерски” започва на 17 март, неделя, от 12:00 часа пред сградата на „Български пощи“ в центъра на Ямбол.В него ще се включат със свои кулинарни изделия и отличниците на 60-годишната „академия за професионалисти“ – Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“.

Единственият в страната ежегоден празник на маскарадните игри, провеждан в Ямбол без прекъсване вече 25 години- „Кукерландия“, ще е по традиция в дните между Месни и Сирни Заговезни- от 14 до 17 март, в Градския парк.

Космическият глас Валя Балканска, човекът, който разказва душата си с гайда Петър Янев и енигматичните „Master of the dance“ ще дадат специална благословия на 25-ото юбилейно издание на „Кукерландия“ със своето лично участие по време на официалното откриване. То ще се проведе на 15 март, петък, от 18 часа пред сградата на Община Ямбол.

Сред кукерите, ще са лауреати от предходни издания на „Кукерландия“ като сурвакарите от Батановци, Долна Секирна, Банище и Брезник, черните кукери от Смядовско, кукерите от Айдемир и Габровница, арапите от Шуменско, джамалите от Русенско и много други.

avatar