Ученици спечелиха пътуване до Китай на маратон във Варна

Ученици спечелиха пътуване до Китай на маратон във Варна

СПОДЕЛИ

Победителите спечелиха ваучер от 5000 лв. за пътуване до Нинбо.

Трима ученици от Варна Неделчо Колев, Янчо Костов-двамата от гимназията за хуманитарни науки и изкуства и Илкер Раимов от математическата гимназия спечелиха наградата от 5000 лв и ще пътуват до китайския град Нимбо,съобщи Радио Варна .

Те заедно с още 19 отбора участваха в лекоатлетическия крос посветен на 15-годишнината от побратимяването на Варна с град Нимбо и спечелиха голямата награда.

Специален гост на събитието беше Краси Георгиев, който има над 60 реализирани маратона и 30 ултрамаратона – от Арктика до Камбоджа.

Спортното събитие се организира от Китайския културен център в София, iRun, със съдействието на Община Варна. 
Символичен старт на надпреварата дадоха Уенг Лумин, зам.-председател на постоянния комитет на общинския конгрес на гр. Нинбо, и Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна.


Град Нинбо е разположен в средата на крайбрежната част на континентален Китай – на южната част на река Яндзъ. Той заема около 9816 кв.км. на сушата и около 9758 кв.км. в морето. Населението на града наброява около 7.63 млн. души. Брутният вътрешен продукт е в размер на 652 млрд. юана, с икономически растеж от 7.8% за 2012г.. Фискалният приход за 2012 е в размер на 154 млрд. юана.

avatar