Ученичка върна портфейл с 1500 лв. на собственика му /ВИДЕО/

Ученичка върна портфейл с 1500 лв. на собственика му /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

14-годишната ученичка от Ямбол върна изгубен портфейл на собственика му.

Зорница Борисова е намерила портфейла с голяма сума пари и документи в близост до голям магазин. В портфейла имало телефонен номер на приятел на собственика на изгубената вещ. Чрез него родителите на Зорница се свързали със собственика и той си получил обратно портфейла. “Имаше голяма сума пари – 1500 лева имаше. Не очаквах. Просто имах късмет, че ги намериха добри хора, честни хора”, споделя Даниел Николов, цитиран от БНР.

Ученичка намери портфейл с голяма сума и го върна

Ученичка от ямболската езикова гимназия намери портфейл с документи и голяма сума пари и го върна на притежателя му. Зорница Борисова е на 14 години и е в осми клас. Когато е намерила портфейла с около 1500 лева не се е колебала, че трябва да го върне. Заедно с родителите си откриват собственика му чрез негов приятел в Белгия.Родителите на Зорница са щастливи от постъпката й и заявиха, че се стараят да я възпитават в честност и доброта. За решението си да върне намерения портфейл Зорница получи специална награда от училището, в което учи.https://radio999bg.com/yambol/uchenichka-nameri-portfeyl-golyama-suma-go-vyrna-video

Публикувахте от Radio 999 BG в Сряда, 12 февруари 2020 г.

Зорница Борисова е ученичка в Езикова гимназия “Васил Карагьозов” в града. Тя отказала предложената ѝ от Даниел Николов награда за добрия жест.

Не съм такъв човек. Аз винаги гледам да помогна и не съм се замисляла да взимам пари от него, защото няма нужда. Аз не съм го направила, за да получа някакви пари. Не съм направила нищо кой знае какво. Просто добро дело“, вярва Зорница. Това накарало Даниел Николов да вземе решение да направи дарение на езиковата гимназия, в която учи момичето и по този начин да се отблагодари.

avatar