Турция пусна лекарство за лечение на коронавирус/ВИДЕО/

Турция пусна лекарство за лечение на коронавирус/ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Турската фармацевтична компания “Абди Ибрахим”започна производство на лекарствен препарат против малария, който се счита за най-ефикасен при лечение на новия коронавирус,съобщи Tr.euronews.com. Първата партида от 70 хиляди опаковки са били доставени безплатно на турското министерство на здравепазването,съобщават турски медии.

“Ние получихме патента на това лекарство в края на 2019 г. В момента нашата страна, както и целият свят, се бори с Ковид-19. Първата партида предоставихме безплатно на здравното министерство, понеже министерството на търговията, здравното министерство и нашето посолство в Индия положиха много усилия, за да внесат суровината за лекарството. Така че за неговото производство имат принос мнозина”, каза президентът на компанията “Абди Ибрахим”, която е най-старата и най-известна турска марка за производство на лекарства.

Президентът на компанията Незих Барут съобщи,че препаратът дава сериозни надежди за успешно лечение на пациенти, заразени с коронавируса.

Барут обясни, че на един пациент се полагат по две опаковки от лекарството, като първия ден се поемат по 4, а в следващите дни по 2 таблетки на ден.

Kомпанията ще дари до края на годината 1 милион и 600 хиляди таблетки на държавата.avatar