Цели хотелски комплекси остават затворени през лятото

Цели хотелски комплекси остават затворени през лятото

СПОДЕЛИ

Цели хотелски комплекси ще останат затворени през лятото и няма да посрещат туристи, пише в.Труд. Това обясниха туроператори, които осигуряват почивки на чужденци в България.

Вече е ясно, че през това лято гости няма да приемат хотелите от групата на Слънчев ден. Причината, която посочват от ръководството на комплекса, е основно грижата за здравето на техните клиенти. Както и факта, че хотелите им работят основно по схемата “ол инклузив”, а този продукт, заради ограниченията, наложени от COVID-19, няма да бъде пълноценен за гостите им.

Според туроператори през това лято затворени за посетители ще останат и хотелите от друг северночерноморски комплекс – Ривиера. Справка в резервационната система на най-предпочитания курорт за семеен отдих у нас – Албена, също показва, че в средата на юли отворени ще бъдат 21 хотела, основно в близост до плажа, но гости, поне засега, няма да приемат около 30 на сто от базите в комплекса, за които в момента няма оферти.

Хотелите в най-големия курортен комплекс у нас Слънчев бряг все още не са отворили. Собствениците се надяват, че сезонът ще стартира през юли и август. Твърдят обаче, че традиционните за курорта английски туристи няма да дойдат.

Въпреки липсата на туристи, част от заведенията в Слънчев бряг вече работят.

avatar