Тридневен рок фест ще разтърси Приморско /ПРОГРАМА/

Тридневен рок фест ще разтърси Приморско /ПРОГРАМА/

СПОДЕЛИ

Приморско става домакин за трета поредна година на рок фестивал.

На лятната сцена в центъра на града, феновете на рок музиката, ще имат възможността да чуят едни от най-известните рок изпълнители в България. По традиция фестивалът е разделен в три емблематични вечери, в които всеки може да намери своя стил.

Първата вечер на сцената ще се качат „БЛУС ТРАФИК“.

Стилът на групата е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция.

В репертоара са включени освен „задължителните“ кавър-версии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата.

Втората вечер на сцената  ще звучи хард рок в изпълнение на групата „КИКИМОРА“.

Групата  е създадена през 2011 г. от Николо Коцев – основател и на групата BRAZEN ABBOT.
В противоречие с името си „КИКИМОРА“ е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: „Да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки концерт „. Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.

Финалната вечер е отредена за алтернативната рок банда „Der Hunds“. 

През годините „DER HUNDS“  получават признание не само от родната публика, но и се „разписват” на международната сцена. На 16-ти май 2011 г. бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и чужди групи в Конкурса за непопулярна група на ELEVATION Festival. Наградата е участие на фестивала като подгряваща група за световни имена и на ELEVATION Festival 2012 групата  подгряват на главната сцена на фестивала за групи, като: „CYPRESS HILL“, „ERYKAH BADU“ и „SEAN PAUL“.
От 2011 г.“ DER HUNDS“ участват в ежегодния фестивал, посветен на големия рок изпълнител Георги Минчев „Цвете за Гошо“.

Община Приморско е домакин на фестивалът, който събира стотици почитатели на рок музиката. Концертите са с начален час 21:00ч. и ще се състоят на амфитеатралната сцена в града.

avatar