Тежка катастрофа на магистрала Хемус,загина дете

Тежка катастрофа на магистрала Хемус,загина дете

СПОДЕЛИ

Дете на шест години е загинало при тежката катастрофа на автомагистрала „Хемус”, в болница е и дете на 8 години, сьобщиха от ОД на МВР – Шумен .

Тежкият пътен инцидент е възникнал на автомагистралата в посока от Варна към София, близо до Шумен, до надлеза на квартал. „Макак”. Сигнал за произшествието е получен малко след 18.15 часа в събота. Катастрофата е между два автомобила – ,,Фолксваген Голф” с варненска регистрация и„Форд Фиеста” с русенска.

По първоначални данни водачът на „Фолксваген”-а 35-годишна жена от Варна поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция ударила движещия се пред нея лек автомобил „Форд Фиеста”. В резултат на удара „Форд”-ът се преобърнал на пътното платно. Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила.

B МБАЛ – Шумен са откарани останалите трима пътници от „Форд”-а и 58-годишният водач. За преглед в болничното заведение са откарани 35-годишната жена, която била зад волана на „Фолксваген”-а и дете на 8 години. Поне по първоначална информация са били без видими наранявания, с охлузни рани.

За състоянието на пътниците от „Форд”-а към 20.31 часа няма информация. На място се извършва оглед. Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, наличие не е установено.

Временно е ограничено движението при 338-и километър на автомагистрала “Хемус”, в посока Варна, в района на Белокопитово.

Движението се осъществява по обходен маршрут – по път I-2 пътен възел “Белокопитово” – Шумен, до етапна връзка с автомагистрала “Хемус”.

avatar