Терор в Париж: Нападател уби учител и бе застрелян от полицията /видео/

Терор в Париж: Нападател уби учител и бе застрелян от полицията /видео/

СПОДЕЛИ

Учител по история беше жестоко убит в предградие на Париж. По-късно нападателят беше застрелян от полицията. Разследването е поето от френската национална антитерористична прокуратура.

Нападението е извършено в западно предградие на Париж около 17 часа местно време този следобед. Полицията се е отзовала на сигнал за подозрителен мъж, който обикалял край училище. Близо до него е открита жертвата. При опита за задържане, мъжът е извадил хладно оръжие и е бил застрелян от силите на реда.

По непотвърдена информация той е извикал „Аллах е велик“.Нападателят е прерязал гърлото на своята жертвата на улицата, съобщи полицията. Убитият е преподавател по история в местно училище.

В началото на месеца родители са се оплакали, че учителят показвал в час карикатури на пророка Мохамед.

Според френската телевизия BFMTV нападателят е роден в Москва през 2002 година. Той не е познат на френските служби за сигурност и не е бил класифициран като опасен.

Убитият учител е на 47 години и е бил семеен. Преподавал е география и история. Скоро в час е показал карикатури на пророка Мохамед, за да обясни на своите ученици какво е свобода на изразяване. Това е предизвикало недоволството на родител на един от учениците му. Той е записал възмущението си във видео, разпорстранено в социлните мрежи и видяно десетки пъти.

avatar