Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 милиона лева

Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 милиона лева

СПОДЕЛИ

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените Закона за хазарта,съобщи БНР.

Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за морално държавния отговор, че това са частно правни въпроси. Те съобщиха, че в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба. “За тези билети, които са останали в момента нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Най-нормалния път е обект – дистрибутор – Национална лотария”, поясни той.

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест. “Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие”, допълни той.

Очаква се собствениците на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Нова телевизия сваля от ефир Националната лотария

[…] Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 мили… […]

trackback
НА МОРЕТО | Държавен вестник обнародва Закона за хазарта

[…] Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 мили… Нова телевизия сваля от ефир Националната лотария […]