Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 милиона лева

Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 милиона лева

СПОДЕЛИ

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените Закона за хазарта,съобщи БНР.

Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за морално държавния отговор, че това са частно правни въпроси. Те съобщиха, че в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба. “За тези билети, които са останали в момента нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Най-нормалния път е обект – дистрибутор – Национална лотария”, поясни той.

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест. “Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие”, допълни той.

Очаква се собствениците на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Държавен вестник обнародва Закона за хазартаНА МОРЕТО | Нова телевизия сваля от ефир Националната лотария Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Нова телевизия сваля от ефир Националната лотария

[…] Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 мили… […]

trackback
НА МОРЕТО | Държавен вестник обнародва Закона за хазарта

[…] Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 мили… Нова телевизия сваля от ефир Националната лотария […]