Стоичков от Маями: Ям много чесън,лук и пия гореща вода

Стоичков от Маями: Ям много чесън,лук и пия гореща вода

СПОДЕЛИ

Българската футболна легенда Христо Стоичков даде обширно интервю от Маями за каталунското издание Mundo Deportivo. В него основна тема, както може да се очаква, бе ситуацията с коронавируса както в европейския футбол, така и в САЩ, където Камата живее със семейството си. Носителят на „Златната топка” от 1994 година разкри в типичния си стил как се предпазва от пандемията, като и говори за работата си като журналист за мексиканската телевизия.


Много се пазя. Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус. Тук съм със семейството си – с Мариана, моята съпруга, със свекърва ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно”, разкри той.

Мерките в Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете. Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам”, сподели Стоичков.avatar