Спешни дезинфекции на закрити обекти и обществени места срещу Covid-19 в Бургас

Спешни дезинфекции на закрити обекти и обществени места срещу Covid-19 в Бургас

СПОДЕЛИ

В близо 70 обекта Община Бургас е извършила спешна дезинфекция срещу разпространението на Covid-19. Обработките са извършени през последния месец от специалисти на Дезинфекционна станция – Бургас.

Сред обектите са училища, детски градини, сгради с медицинско предназначение, административни сгради с обществено предназначение, офиси на фирми и имоти на физически лица. 

През последните дни, заради повишения брой новооткрити случаи на заразени с Covid-19, по разпореждане на кмета Димитър Николов се предприе и дезинфекциране на обществени места, където има по-голям поток от граждани като автобусни спирки, алеи и паркове.

Обработката в закритите обекти се извършва след предварителна заявка за извършването на дезинфекция. След като процедурата приключи, се издава протокол на собственика или управителя на обекта.

Дезинфекцията се извършва с препарат АДВ – алкилдиметил бензил амониев хлорид, който е с бактерицидно, фунгицидно и пълно вирусоцидно действие. Той притежава необходимите лицензи за извършването на обработка на места, където има струпване на хора, а времето му за въздействие е 1 час.

Процедурата се извършва от висококвалифицирани дезинфектори с УЛВ аерозолни генератори, които позволяват фините аерозолни капчици да проникнат в целия обем на помещенията и така да се постигне максимална дезинфекция.

avatar