Спасиха 590-грамово бебе в „Майчин дом“

Спасиха 590-грамово бебе в „Майчин дом“

СПОДЕЛИ
Снимка: Майчин дом

На Благовещение от най-голямата акушеро-гинекологична болница в страната съобщиха две добри новини.

След близо 3-месечна борба за живота и здравето на родилото се на 1 януари 2020 г. 590-грамово бебе, днес то се прибера у дома. Освен това лекарите от родилна клиника успяха да спасят живота на 27-годишна родилка след 3 дни неимоверни усилия за стабилизиране на критичното й състояние.

За родителите на Михаела 25 март ще е най-светлия ден в годината, защото вече цялото семейство ще е в дома си. До сега майката и бебето бяха в „Майчин дом“. А иначе всичко започва в първите часове на 1 януари 2020 г., когато в 25 гестационна седмица от бременността, се ражда а малката Михаела.

Тя тежи едва 590 гр. Благодарение на усилията на целия екип от Интензивното отделение на Клиниката по неонатология и след три месеца постоянни грижи Михаела си отива у дома здрава и достатъчно пораснала, за да продължи да расте и да радва своите родители.

Освен усилията на неонатолозите,

екипите в родилната клиника също имат с какво да се похвалят. Преди броени дни в болницата превеждат 27 годишна родилка от медицински комплекс , която изпада в хипоатония на матката, придружена от тежка кръвозагуба. След три дни, неимоверни усилия на медиците, живота на пациентката е спасен. В хода на предприетите действия на жената се преливат над 10 литра кръв.

Екипите правят легиране на големи

артериални съдове и по този начин успяват да спасят живота й, така и да съхранят нейните детеродни функции. В момента родилката е под активно лекарско наблюдение и в подобряващо се състояние. „Майчин дом“ изказва сърдечни благодарности на Кръвния център за предоставената кръв и бързата реакция. От обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 до днес в „Майчин дом“ са се родили 144 бебета.

avatar