Собствениците на заведения недоволни от изискване за етикетиране на храните

Собствениците на заведения недоволни от изискване за етикетиране на храните

СПОДЕЛИ

Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза.

От тях се изисква – от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените.

Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи.

Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска.

avatar