Смъртен случай след употреба на електронни цигари в САЩ

Смъртен случай след употреба на електронни цигари в САЩ

СПОДЕЛИ

В САЩ регистрираха смъртен случай , свързан с използването на електронни цигари.Пациентът е починал след развитие на тежко респираторно заболяване,съобщава БНТ.

Данните за починалия пациент са оскъдни. След използване на електронна цигара, мъжът бил приет в болница в Илинойс с белодробно заболяване, което здравните власти нарекоха “необяснимо”.

В щата се проверяват още 21 случая. Пациентите са предимно мъже на възраст между 17 и 38 години. Засегнатите имат сходни симптоми – кашлица, задух, умора. При някои заболяването е съпроводено с повръщане и диария.

Според Асоциацията на производителите на електронни цигари белодробните усложнения най-вероятно са причинени от използването на синтетични наркотици.

През последните два месеца в САЩ са регистрирани 193 случая на белодробни заболявания, за които се предполага, че са причинени от “пушенето” на електронни цигари.

Американските здравни власти предупреждават за нарастване през последните месеци на случаите с усложнения от използване на електронни цигари.

Все още не е ясно коя съставка причинява усложненията. В електронните цигари няма катран и въглероден оксид, които са канцерогенни.

Още преди година от Американската академия на науките предупредиха, че частиците, които се отделят от парата може да са “потенциално токсични”.

avatar