Скоростен път ще свързва Варна с Бургас

Скоростен път ще свързва Варна с Бургас

СПОДЕЛИ

Да бъде изграден скоростен път между Бургас и Варна обмислят кметовете на двата града Димитър Николов и Иван Портних. Те се събраха, за да обединят усилия и да съфинансират проект на АПИ.

“Нашите екипи са показали, че могат да работят добре заедно. Заедно писахме проектите за доставка на тролейбуси. Реализацията е вече факт. Централата на ИАРРА е в Бургас, на Морска администрация във Варна и така предлагаме споделени услуги. Магистрала Черно море е важна не само за двата региона, но и за страната и ние сме готови да работим заедно за реализирането на този проект”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Темата за инфраструктурната свързаност между Варна и Бургас, както и на региона с останалата част на България съвсем естествено се превърна в голяма част от дискусията “Среща на бизнеса на Черноморието” на “Капитал Градове”. 

За разлика от Бургас, който е свързан със София и Южна България от магистрала “Тракия”, Варна остава изолирана заради незавършената магистрала “Хемус” и липсата на връзка с Южното Черноморие, която да разрешава бърз и удобен транспорт. Изграждането на скоростен път между Бургас и Варна ще е приоритет и на двата града през следващия програмен период.

 

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Ремонтират основно зоопарка във Варна

[…] Скоростен път ще свързва Варна с Бургас […]