Синоптиците предупреждават: Сняг по морето в следващите дни /ВИДЕО/

Синоптиците предупреждават: Сняг по морето в следващите дни /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Бурен вятър и условия за виелици в Бургаска област. Това прогнозират синоптиците за сряда по цялото Южно Черноморие.

В сряда навсякъде в страната ще завали сняг, постепенно усилвайки се като интензивност. Видимостта ще бъде намалена. Най-късно, след полунощ, дъждът и в крайните югоизточни райони ще премине в сняг.

За сряда Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви оранжев код – за предупреждение от втора степен, за Източна България, и жълт код – за предупреждение от първа степен, за централните райони на страната.

Предупредителните кодове са за снеговалежи, които ще са придружени от силен вятър.

Оранжев код за утре е обявен за девет области на страната – Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.

За сряда жълт код е обявен за седем области – Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

През нощта на много места ще има снеговалежи, на места в Централна и Източна България ще са обилни.Вижте видео прогноза:

В четвъртък и петък сутрин ще се задържа сравнително студено, с минимални температури втория ден на места до минус 8°, минус 10°,прогнозират от НИМХ.

През деня в петък ще започне затопляне. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен. Облачността отново ще се увеличи и към вечерта и през нощта срещу събота на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра – сняг; в равнинната част са възможни поледици.

В събота до обяд валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е от северозапад, но вечерта отново ще се обърне от югозапад; през нощта срещу неделя ще се усили и температурите ще се повишат. В неделя ще преобладава облачно време, на места ще вали дъжд. По-късно през деня, с обръщане на вятъра от северозапад, отново ще нахлува студен въздух. В понеделник в югоизточните райони все още ще превалява дъжд, в северозападните – сняг. Във вторник вятърът ще е от изток-североизток и застудяването ще продължи. Ще остане предимно облачно, с превалявания от сняг.

avatar