Шофьор от “Градски транспорт” Варна беше осъден за смъртта на пътничка

Шофьор от “Градски транспорт” Варна беше осъден за смъртта на пътничка

СПОДЕЛИ
Снимка: Жоро Александров

Шофьор от “Градския транспорт” ЕАД – Варна, причинил по непредпазливост смъртта на пътничка, получи условна присъда от 8 месеца затвор с изпитателен срок от 3 години, съобщават от Апелативна прокуратура. С присъдата състав на Варненския окръжен съд лиши 38-годишния Слави С.  и от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Наказанието на подсъдимия, който призна вината си, бе определено при условията на съкратено съдебно следствие съобщава БНР Варна.

Инцидентът, при който пострадала 81-годишна пътничка в автобуса, движещ се по линия №20, станал на 19 март  2018 г. На спирка „Мургаш“ в посока кв. „Владиславово“ подсъдимият завил леко наляво, в резултат на което след спирането предната и задната част на съчленения автобус останали под лек ъгъл.

Този ъгъл пречел на видимостта на водача. Така той не видял слизащата от третата врата възрастна пътничка, която си помагала с бастун. Водачът затворил вратите на автобуса. Крилото на вратата избутало слизащата 81-годишна жена откъм гърба, тя изгубила равновесие и паднала по лице върху пътното платно. Там получила и наранявания от потеглилия автобус. Въпреки оказаната медицинска помощ жената починала няколко часа по-късно в болницата.

avatar