Шеф Петров: Толкова е тъжно да живееш между глупаци

Шеф Петров: Толкова е тъжно да живееш между глупаци

СПОДЕЛИ

Популярният шеф Борис Петров излезе с позиция, след като вчера мрежата лудна по информация за това как семейство е платило 500 лева за 3 пържоли в кръчма на Черноморието. Топ готвачът написа следното:

„Толкова е тъжно да живееш между глупаци“.Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци ?

Тъй като от известно време се върти един клип с едно Ромско семейство което яло Пържоли за 350лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант.

Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25лв са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там.Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв. не 600лв)

Възпяха с кючек пържолите за 500 лева (ВИДЕО)

Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам.Качвам ви и още по скъпо месо което в магазина е 440лв.за килограм.

В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!

Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно…..

Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки…

Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в „Горкият“ ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка на изнесените факти.Ще бъдат проверени обявените цени в заведението и дали има съответствие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена.

Служителите на Комисията за защита на потребителите ще проверяват не само въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също така дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават пълна, вярна и точна информация, която по начина на представяне не е заблуждаваща за клиентите.

За неспазване на Заповед на Председателя на КЗП за нелоялната практика по ЗЗП е предвидена имуществена санкция между 3 000 и 70 000 лева за юридическо лице и между 2000 и 50 000 лева за физическо лице.

Пламен Христов поръчва обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама. NOVA намери мъжа в къщата му в търговищкото село Беломорци. Той ни разказва, че работи в Холандия и се върнал за почивка. 

„В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Добре, казахме: „Дай 3 пържоли”. Когато сметката дойде, видях 14 пъти по 35 лв. С другите неща станаха 649 лв. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека”, коментира мъжа.

От заведението обясниха, че са предупредили клиента за цената. „От първия път е обяснено, че имаме различни видове стекове. Той е поръчал от най-скъпия вид и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано колко ще излезе крайната цена”, обясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.

avatar