Сблъсъци и задържан на снощния протест, СДВР пусна видео

Сблъсъци и задържан на снощния протест, СДВР пусна видео

СПОДЕЛИ

СДВР показа кадри от вчерашните сблъсъци с полицията. Те са публикувани на страницата на столичната полиция във Фейсбук. Ескалацията на напрежението се случи по време на националния протест в София, проведен снощи. Трима полицаи пострадаха, а един от протестиращите е задържан.

В свое съобщение директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев информира, че за вчерашния протест е имало разрешение от Столичната община единствено за провеждане на действия на площад “Независимост”, както и в района пред народната банка.

“Случилото се пред сградата на Народното събрание – стратегически обект от значение за националната сигурност, са нерегламентирани действия, целящи единствено ескалация на напрежението. В този смисъл усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред “, посочват от столичната полиция в официалната си страница във фейсбук.

Старши комисар Хаджиев: Усилията на полицията са насочени към недопускане на ескалация на напрежението

За днешния ден е съгласувано със Столичната община единствено провеждане на протестни действия на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ. Случилото се пред сградата на Народното събрание – стратегически обект от значение за националната сигурност, са нерегламентирани действия, целящи единствено ескалация на напрежението. В този смисъл усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред . Към момента има един задържан за носене на забранени предмети. СДВР призовава гражданите да се съобразят със законоустановения ред.

Gepostet von СДВР Столична Полиция am Dienstag, 22. September 2020
avatar