Създават онлайн платформа за почивки в страната

Създават онлайн платформа за почивки в страната

СПОДЕЛИ

От 1 юни стартира безплатна онлайн система за резервации на име „Преоткрий България“.

Това представиха правителството и бизнесът на съвместен брифинг в Министерски съвет, на който участваха министрите на икономиката – Емил Караниколов, на туризма – Николина Ангелкова, и на земеделието – Десислава Танева, както и представители на бизнеса.

Целта на платформата е да се подпомогне българският туризъм заради затрудненията в рамките на пандемията от коронавирус. В нея могат да се регистрират всички производители на храни, хотели и ресторанти в България.

Идеята е българските потребители да могат да изберат най-добрата услуга за почивка през лятото в нашата страна. Потребителят ще може да си избира място за почивка сред всички оферти, а във всяка от офертите ще има описано какви са мерките, има ли тестове, какви са услугите и дори менюто на ресторанта.

15 от концесионерите на български плажове ще предложат безплатни чадъри и шезлонги това лято,каза Ангелкова. В замяна на това въпросните концесионери няма да платят таксата в бюджета за ползването на плажните ивици. Ангелкова обаче не посочи кои ще бъдат тези плажове.

avatar