Съдът отказа да прекрати делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

Съдът отказа да прекрати делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

СПОДЕЛИ

Бургаският районен съд даде ход на делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, като отхвърли искането на защитата му за прекратяване на производството заради процесуални нарушения.

Адвокатите настояха делото да бъде върнато обратно в прокуратурата за ново разследване, но съдът отхвърли искането.

Магистратите оставиха и без уважение молбата на защитата – да бъде разрешено на подсъдимия на напуска пределите на страната. Адвокатите поясниха, че Бенчев трябвало да посети болница в Истанбул, за да му бъдат извършени преглед и консултация. Според съдът обаче нямало основания искането да бъде уважено. Причината- „Доколкото се касае за преглед и консултация в държава, която не е членка на ЕС и едно евентуално отклонение от разрешението на съда би удължило разглеждането на делото в неподходящ срок“, се посочва в съдебното решение.

Спрямо Бенчев са повдигнати три обвинения – за укриването на Димитър Желязков – Митьо Очите, за държане на боеприпаси без разрешително, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, за което Бенчев не е взел необходимите мерки за сигурност. Защитата ще обжалва решението на съда.

avatar