С камбанен звън посрещнаха чудотворната икона на Св. Ефрем Нови в Камено...

С камбанен звън посрещнаха чудотворната икона на Св. Ефрем Нови в Камено /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

С камбанен звън в църквата св. Георги Победоносец беше посрещната за поклонение днес иконата на чудотвореца Св. Ефрем Нови.

Десетки миряни очакваха светинята, за да се помолят за здраве и благоденствие. Сред хората беше и кметът на Камено Жельо Вардунски.

Иконата на св. Ефрем Нови в град Камено

Gepostet von Напред за Община Камено am Freitag, 25. September 2020

В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи в църкватав град Камено .За първи път след като е била изложена иконата ще бъде прожектиран и филма за живота му „Светецът светкавица“ в Читалище „Просвета – 1921“ при вход свободен от 19 часа.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас – св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от Светецът светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите непоказвани до момента снимки и неразказвани истории, свързани с живота и неговия подвиг, както и за една тема, която рядко се засяга – екзорсизмът. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът „Светецът светкавица“ преобръща представите ни за чудеса и вяра!Събитията се провеждат с подкрепата на Община Камено.

avatar