Рояци от скакалци спряха движението на автомобили в Южен Иран /ВИДЕО/

Рояци от скакалци спряха движението на автомобили в Южен Иран /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Шофьори в Южен Иран се оплакаха, че трябвало да намалят скоростта и дори да спрат заради гъсти рояци от скакалци, които първоначално им се видяли като прииждаща пясъчна буря, пише UniLad.

Група приятели, които посетили страната, са заснели видео в момента, в който преминали през рояците летящи насекоми. Във видеото се виждат хиляди скакалци, покриващи пътната настилка и околностите.

Въпреки че групата може би е била изненадана да види скакалците, гледката за съжаление се превръща във все по-често срещано явление в Близкия Изток, Южна Азия и части от Източна Африка – като насекомите представляват сериозна заплаха за продоволствената сигурност и поминъка в региона.

Скакалците са способни да изминават разстояния от около 150 километра на ден, като насекомите унищожават огромни площи на културите по пътя си и оставят следи от разруха, където минат.

ООН определи ситуацията като “изключително тревожна” и призовава за международна помощ за борба с огромните рояци. Организацията се ангажира с помощта на Организацията за храните и земеделието (FAO), която продължава да се бори срещу нашествието.

avatar