Рибарските портове край Бургас- любимо място за разходки и риболов и през...

Рибарските портове край Бургас- любимо място за разходки и риболов и през зимата

СПОДЕЛИ

Рибарските пристанища  в кв. „Сарафово“, кв. „Крайморие“ и м. „Ченгене скеле“ са любимо място за риболов и разходки на бургазлии и се посещават и през ветровитите януарски дни.

В момента единствено е затруднен достъпът до подхода към рибарското пристанище „Ченгене скеле“, тъй като там продължават строителните дейности и се изгражда път към него. Достъпът до всички пристанища е свободен за рибари и граждани.

Препоръчително е да се избягва  риболовна дейнст само около местата за швартоване, както е практиката в цял свят. Причината е, че кукичките от въдиците на рибарите се забиват по въжетата на лодките. Впоследствие, когато моряците или  вадят плавателните си съдове, кукичките се забиват по ръцете им.

Затова е препоръчително да се ограничава риболовът на кейовия фронт, около лодкостоянките в портовете. На останалата територия на пристанищата риболовците могат свободно да упражняват хобито си, без да създават предпоставки за инциденти.

С оглед безопасността на всички, които използват или посещават пристанищата, има денонощна охрана.Всички новоизградени портове имат освен лодкостоянки и свободни зони за риболов. По този начин  рибарите могат да използват кейовете и буните. 

Близо 95 % от капацитета на рибарските портове в Бургас е запълнен през лятото. Поради това се следи стриктно за организацията на работа в пристанищата и осигуряване на безопасността в тях през цялата година.

avatar