Разследват главния архитект на Шабла заради строеж в Тюленово

Разследват главния архитект на Шабла заради строеж в Тюленово

СПОДЕЛИ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка на спорен строеж в с. Тюленово. Антикорупционната комисия се е самосезирала и в момента започва проверка срещу архитекта на Шабла – Татяна Нейкова.


В началото на февруари потребители в социалните мрежи сигнализираха за постройка, която според тях попада в защитена територия, а строежът бил незаконен.Нова телевизия излъчи репортаж по темата.

Твърденията са, че сградата в строеж е собственост на сина на главния архитект на Община Шабла, а самата тя е презаверявала разрешението за строеж в полза на своя син.

Ето официалното съобщение на КПКОНПИ:

На 07.02.2020 г. Нова телевизия излъчи репортаж за строеж на морския бряг в село Тюленово. Такава информация бе публикувана в интернет и от Асоциация на парковете в България. Твърденията са, че сградата в строеж е собственост на сина на главния архитект на Община Шабла, а самата тя е презаверявала разрешението за строеж в полза на своя син. С решение на КПКОНПИ, въз основа на репортажа и публикацията, е образувано производство за установяване на конфликт на интереси за главния архитект на Община Шабла.

avatar