Ръст на цените с около 10% за летния сезон у нас

Ръст на цените с около 10% за летния сезон у нас

СПОДЕЛИ

Цените за лeтния сезон ще нараснат със 7-11%, прогнозира директорът на Институт за оценки и анализи в туризма Румен Драганов пред bTV. Според него няма как да има спад, заради поскъпването на бензина, горивата, енергоносителите, както и увеличение на заплатите на персонала.

Драганов посъветва да се замислим за ранно записване, където цената ще е с 30% по-ниска, а най-високата ще е на рецепция в сезона. Най-много туристи засега са се записали за нашето Черноморие от Германия и Русия. Драганов обясни, че това е предварителна статистика за сезона, защото просто в някои страни туристите са по-организирани относно почивката си, но ще има изменение.

Изключително занижени нива на брой туристи сочат анализаторите за този летен сезон. Според Драганов, това обаче не може да се каже сега, понеже периодът е динамичен и има изкуствено забавяне с цел да се привлекат клиенти. Експертът смята, че именно “разводът” на Великобритания с ЕС може да доведе туристи от Англия у нас, понеже сме нискобюджетна дестинация.

Коментари

avatar