Ръст на чревните инфекции във Варна

Ръст на чревните инфекции във Варна

СПОДЕЛИ

През седмицата регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници, съобщават от Инспекцията.

Броят на регистрираните чревни инфекции е 48 случая срещу 28 от предходната седмица, представени от: 33 ентероколита, 13 колиентерита и 2 салмонелози. От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 24 лица срещу 18 за предходната седмица, представени от: 2 случая на вирусни менингити, 21 случая на варицела и 1 случай на скарлатина.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) е увеличен в сравнение с предходната седмица – 140 срещу 138 случая от предходната седмица. Няма регистрирани случаи на заболявания от грип. Има регистрирани 17 случая на усложнения от остри респираторни заболявания – 7 бронхита и 10 пневмонии. Регистрирани за 3 случая на ламблиоза.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 36 лица. Проведени са 20 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 5 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 18 лица. Регистрирани са 5 случая на ухапани от кърлежи.

Коментари

avatar