Радарни детектори прихващат новите камери на КАТ /ВИДЕО/

Радарни детектори прихващат новите камери на КАТ /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

С руски камери ловят нарушителите на пътя у нас


Шест руски камери “Кордон-М” на триноги снимат нарушители по българските пътища .Те са разпределени на областните служби на КАТ в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Ловеч и ще следят за наличието на задължителната “Гражданска отговорност”, за превишена скорост, като могат да прихванат до 16 нарушители едновременно.

Камерите, производство на фирмата “Симикон” в Санкт Петербург имат лиценз за България от 2012 г. Нашата пътната полиция е имала идея да се въоръжи с тях още през 2015 г. Сегашните устройства обаче са с изцяло нов софтуер и много повече възможности,пише Труд. Освен за превишена скорост, те могат да засекат до 16 автомобила едновременно и в двете посоки за още няколко нарушения (виж схемата).

Пълни спецификации на камерите вижте ТУК

Единствената добра новина за шофьорите е, че засичат скоростта с радиовълни, а не с лазери и са лесно уловими и от по-обикновени и евтини радардетектори. Българският закон забранява използването на антирадари, които смущават уредите на КАТ, но не и детекторите, които само предупреждават шофьорите, че навлизат в зоната на радара.

avatar