Пускат новия четирилентов път до Слънчев бряг

Пускат новия четирилентов път до Слънчев бряг

СПОДЕЛИ

По обяд днес ще бъде пуснато движението по новия път от Бургас до Слънчев бряг – обходният път на Поморие. Това стана ясно по време на инспекция на новата отсечка на премиера Бойко Борисов с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Бургас Димитър Николов.

С пускането на пътя се изнася транзитното движение между Бургас и Слънчев бряг извън Поморие. „Повишава се безопасността на пътя и се намалява замърсяването на въздуха в града“, обяви премиерът.

Новият път от Бургас до Слънчев бряг бе направен със средства от републиканския бюджет, като инвестицията бе в размер на около 20.6 млн. лв. Изградени са и два селскостопански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им. По първоначални данни се очакваше пътят да бъде готов още през месец май. Строителството на обходния път на Поморие започна в средата на месец май миналата година.

Отсечката е последният етап от модернизацията на пътя Бургас – Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха.

Преди да замине за Поморие, премиерът откри разширената и модернизирана пречиствателна станция в Китен.

“Огромна пречиствателна станция, всички населени места вече имат най-модерното. Това, което сме поели като ангажимент – предоставяме най-чистото море на българите”, съобщи премиерът, след като разгледа съоръжението.

Gepostet von Boyko Borissov am Sonntag, 5. Juli 2020
avatar