Протестиращите с Христо Иванов стигнаха до плаж „Росенец“

Протестиращите с Христо Иванов стигнаха до плаж „Росенец“

СПОДЕЛИ
Снимка:Яни Георгиев

Протестиращите от инициативата „Масово ходене на охраняем плаж“ успяха да стигнат до плаж „Росенец“, предаде bTV.

Това се случи малко след 13 ч.

Те не бяха допуснати по-рано до плажа, тъй като там рано сутринта се събраха симпатизанти на ДПС, за да защитят почетния си председател Ахмед Доган.

Към 12 ч. се стигна до сблъсъци, след като протестиращите се опитаха да пробият кордона от полицаи.

Тогава беше задържан Иво Мирчев от “Демкоратична България” за малко, но по-късно беше пуснат и също стигна до плажа.

Протестиращите успяха да стигнат до плажа на Росенец по обходни пътеки. Полицията не ги допусна да използват пътя, който води до резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.По него бяха допускани само симпатизанти на ДПС, пристигнали с автобуси от цялата страна.

Протестиращите достигнаха плажа на Росенец

Протестиращите успяха да стигнат до плажа на Росенец по обходни пътеки. Полицията не ги допусна да използват пътя, който води до резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, предава Ивайло Везенков. По него бяха допускани само симпатизанти на ДПС, пристигнали с автобуси от цялата страна. Събитието беше организирано във Фейсбук, след като съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов беше избутан във вторник от плажа, който е публична държавна собственост, от охранители на НСО. След това президентът Румен Радев поиска НСО да спре да охранява Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски. Повече тук https://www.svobodnaevropa.bg/a/30720618.html

Gepostet von Свободна Европа am Samstag, 11. Juli 2020

Събитието беше организирано във Фейсбук, след като съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов беше избутан във вторник от плажа, който е публична държавна собственост, от охранители на НСО. След това президентът Румен Радев поиска НСО да спре да охранява Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски.

avatar