Протест във Варна срещу продажбата на спасителен кораб

Протест във Варна срещу продажбата на спасителен кораб

СПОДЕЛИ

Протест срещу обявения търг за продажба на многофункционалния спасителен кораб “Перун” ще проведат днес морски неправителствени организации,съобщава Радио Варна.

Исканията на протестиращите са: спиране на търга, реална оценка на техническото състояние на кораба от специалисти, възстановяването му, както и подвеждане под отговорност от прокуратурата на „виновните за целенасоченото държане на кораба 12 години извън експлоатация“.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” организира търг с тайно наддаване за продажба на спасителния кораб „Перун”, а началната тръжна цена е близо 270 хил. лв без ДДС.

Недоволните са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов с искане търга да бъде отменен, сезирали са и прокуратурата. Отговор все още няма, каза за Радио Варна капитан Никофор Герчев от Булсар, който е сред организаторите на протеста.

Очаква се в протеста да се включат и представители на Моряшкия професионален съюз, бивши членове на екипажа на “Перун”, роднини на загинали моряци от “Хера”, както и представители на морски организации от Южното Черноморие.

Публикувахте от Maritime.bg в Сряда, 19 февруари 2020 г.
avatar