Прогноза за времето през уикенда /28 -29 ноември/

Прогноза за времето през уикенда /28 -29 ноември/

Източник:БНТ

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка:На Морето.БГ

И в близките дни в по-голямата част от страната и в планините ще преобладава слънчево време, но ще има и много райони с мъгли, които на места ще се задържат през целия ден. Минималните температури ще са близки до нулата, дневните – от 5°-6° в местата с по-трайни мъгли до 13°-14° в районите с повече слънчеви часове.

Над Черноморието в сутрешните часове на места ще е с намалена видимост. Максималните температури на въздуха ще са 11-13 градуса, а сред вълните от 1-2 бала – до 14 градуса.

В събота в планинските райони ще бъде слънчево и топло за сезона. В равнинната част от страната отново ще е мъгливо, но ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и видимостта бързо ще се подобри.

В неделя облачността ще се увеличи, а на отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще се повишат, но вечерта от северозапад ще започне застудяване.

В началото на следващата седмица от северозапад, в източните райони – от север-североизток, ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, ще завали дъжд, който със застудяването във високите полета на Западна България и в Предбалкана ще премине в сняг. Има повишена вероятност там да се образува тънка снежна покривка, по-съществена в планините и по планинските проходи, главно в Стара планина.

avatar